onsdag, januari 10, 2007

Gubben utan vänner

Det finns en jättefin bok, den heter "sagan omden lilla farbrorn". Den handlar om en gubbe som inte har vänner, så han sätter upp lappar där det står: "gubbe söker vän". Ingen svarar på 10 dagar, sen somnar han, och sen vaknar han. När han vaknat är det en hund där som blir hans vän..! Ni borde läsa den!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den heter nog "Liten farbror söker en vän"
Det är Barbro Lindgren som skrivit den och Eva Eriksson som gjort bilderna. Om vi nu snackar om samma bok.
En av mina favoriter i alla fall.

Ni får gärna låna mitt ex. Jag kan ta med den till jobbet och ge den till den ena uttermamman

Alice&Ella sa...

Vi har lånat den på biblioteket redan, Men tack så hemskt mycket för hjälpen!!!

Anonym sa...

Var det samma bok vi menade då?
..om det var det så visst är den bra!

Vi läste den jättemycket när mina barn var små. Fast jag tror att jag faktiskt köpte den innan jag hade några barn, bara för att jag tyckte den var så fin på nåt sätt.

Fick nästan lust att gå ut och sätta upp små lappar på träden själv. Får göra det när jag blir mer tant och har tid att känna mej lite ensam. "Liten tant söker vän"
Fast helst vill man ju hitta en sån där lapp och få en vän på det sättet. Åtminstone om man bara fantiserar om det. PÅ riktigt skulle jag nog aldrig våga svara.
För när jag läser riktiga kontaktannonser i tidningar så tänker jag alltid att det måste vara något fel på alla som annonserar. Annars skulle de väl redan ha vänner?
(Men egentligen vet jag att det inte alls behöver vara så. JAg har till och med en kompis som gifte sej med en jättetrevlig man som hon hittade på det viset.)

Alice&Ella sa...

du är inte en liten gumma / helena