torsdag, maj 31, 2007

Alice torsdagens outfit


Idag är det tema blå!
Jag har gamka jeans från 80-talet, gammal långärmad tröja och blå converse.

Nu ska jag äta en kaka!

onsdag, maj 30, 2007

Sett...


(alice) Idag har jag sett "siouxie dreamshow" på dvd...
Dessutom project runway! Much love...

Filmen är låten Christine på Siouxie Dreamshow...

Christine, the strawberrygirl, Christine, bananasplitlady

Press play.


Någon som är sugen på att lyssna på lite musik som är helt i Alice musiksmak?
Bara tryck play och Alice playlist kommer att shuffla sig själv.

Bildverkstad.

(alice) Idag var det sista gången av min bildverkstad. Idag ritade vi av våran lärare, sen fick man måla fritt! Till vänster ser ni Marie (läraren) ritad av mig, hon satt uppe på ett bord och vi andra ritade av henne. Ansiktet var omöjligt, hur jag än gjorde så såg hon ut som ett troll (hon ser inte ut som ett troll!). Här nedanför ser ni min tuschteckning som jag gjorde, den heter "zoo" och ställs ut på våran vernissage tillsammans med min andra bild "josephine".

Alice onsdagens outfit


Idag är det tema vitt!
Jag har ballerinakjol, två lager med vita nätstrumpbyxor, vita strumpor, vitt linne, vit sjal, vitglittrig ögonskugg och svart kajal.

Förrensten så är det ballerina kjolen som jag gjort själv!!!

tisdag, maj 29, 2007

Två nya kjolar!



(alice) En av dem har jag gjort själv, en av dem har jag köpt på 2hand... Gissa vilken!

Ellas mån- och tisdagens outfit!

I måndags var dat tema gult..
o idag så var det svart!

Tjolahopp!

måndag, maj 28, 2007

Alice måndagens outfit


Tema gul...

Idag var det tema gul.
Imorgon ska det vara tema svart.
På onsdag ska det vara vitt.
På torsdag ska det vara blått.
Och på fredag är det regnbågsfärgat.

Volvo adventure

(alice) Idag har jag varit på volvo adventure... Det vad 15 olika grupper med ungdomar från olika länder som berättade om sina miljöprojekt. Sen är det en jury som bestämmer vilka som har det smartaste projektet, de vinner 10.000 $
Jag tyckte att Kroatien och Nya Zeeland var bäst. Kroatien gjorde ett projekt som handlade om att vita storkar som byggde bon på elledningar, det ledde till att storkarna fick stötar eller att stolparna gick sönder (I think?). För att lösa problemet byggde de plattformer som fåglarna bodde på istället. Nya Zeeland gjorde ett projekt om att plasten i plastpåsar är miljöfarlig, de är gjorda på kol och transporteras till europa för att avändas i 20 minuter och sedan slängas. Så de gjorde ecobags som man kan använa många gånger, dessutom är de snygga.
Det var ganska intressant att se grupperna, men när vuxna skulle prata om ozonlagret och man inte fick gå på toa fastän man höll på att kissa ner sig var det trist. Men det var en ganska gullig film om ozonhål ;P

söndag, maj 27, 2007

Söndag igen...

(alice) Idag har jag varit i Jörlanda och hälsat på Ingemar, Edvin och Malin... Mysig familjedag med boule och god mat... mys...

Imorgon ska jag på någon volvogrej med klassen, ska se en massa projekt med ungdomar från hela världen. Det ska handla om klimat/miljögrejs... Tror jag...

Dessutom är det söndag igen och imorgon börjar sista arbetsveckan! Efter det är det kärleksvecka, en lite speciell vecka som vi bara har i våran konstnärliga skola. Då finns det café och massa mys på skolan och behöver inte arbeta!
Sen veckan efter det ska vi sluta för terminen!

Efter jag suttit vid datorn en stund nu så ska jag och bror spela "Zelda - Windmaker", värsta kuliga spelet som vi snart ska varva!

Jag är lite trött.

(Ella) Jag har totalt struntat i att blogga den här helgen.. ursäkta. Så här har det varit: Efter det roliga festen (som jag INTE orkar blogga om nu) gick jag och Olivia hem till Ebba och sov över.

Festligt... kolla Greta! (andra från vänster)
Vi var uppe ganska sent och pratade. Vi gjorde små korvar i Ebbas hår. Sedan tog hon upp dem på morgonen...
Före:

Efter:
På lördagen åkte vi inte till Johanna, men jag var upptagen endå. Jag, Fanny, Ebba, Greta, Olivia, Cleo, Filip och Max gick till slottskogen och vandrade omkring. Vi köpte glass och var på plikta. På kvällen var Bella här och vi åt flintastek med potatissallad och sedan godis och hallonsoda, mums. Idag var jag med Fanny Greta och Ebba.. vi satt ute på gården och spelade på Ebbas DS. När Greta gått följde jag och Ebba henne (på cykel) hem. Efter det åkte jag och Ebba till Hemköp och köpte drika och salami...
Det har varit en trevlig helg, men nu är jag väldigt trött och ska fira helgens slut med köttfärssås och Coka cola!

Puss o kram! // EllaPellaLingonFlinga

lördag, maj 26, 2007

Hammarkullefestival + Kallebäck


(alice) Idag har jag varit på hammarkullefestivalen och fått ett intryck om Kallebäck.

Hammarkullefestivalen är ju bajskul men så fullpackad med folk så jag får klaustrofobi... Maten är bara så god! det var bara det som jag slösade pengar på idag. Jag menar, var kan man få tag på såna där chilenska friterade saker med florsocker på? Så jävla gott är det! (På bilden!!!)

Mitt intryck av Kallebäck är bra! Sommrigt och grönt och frächt. Dessutom ligger Arlafabriken där, väldigt sommarfrächt. Vid fabriken ligger det gator som smörgatan, mejerigatan, gräddgatan, gräddfilen osv.

mys!

Lyssnar just nu på The Greatest Hit med Annie, väldigt bra discomusik från norge... Har gjort hiten "chewing gum"!

Lurdag

(alice) Idag ska jag på hammarkullefestivalen med Alva, Alice och Olivia! Och kanske först till Kallebäck och hälsa på Alva. Sen ikväll ska jag KANSKE gå på konsthallens Warm Up! med mamma och pappa.
Imorgon ska jag åka till Jörlanda förmodligen!
Så ganska fullspäckat alltså... see ya´ll later!

Precis nedanför detta kan ni lyssna på typ bästa låten just nu!

Siouxie and the banshees - Spellbound!!!

Siouxsie and the Banshees0 sötisar

fredag, maj 25, 2007

Alice is bored


tuuttuut

hjärta Photoshop!

Nästa inköp?

(alice)





Jag ska rensa min garderob och köpa massa t-shirts och några jeans...

Dagens allt

(alice)
Dagens outfit:



Stor Ilosaarirock t-shirt, cheap mondays och strumpor från topshop.

Dagens stilikon:



Angelica ser apsnygg ut i baggyjeans!

Dagens händelser:
Slutade skolan kl 13. Då gick vi hem till Oliva och såg på Tjenare Kungen. Med vi menar jag: Olivia, Alice, Jag, Axel, Alva, Irma, Linus och Angelica.
Kl 15 gick vi hem till våran fröken Sarah och hälsade på hennes bäbis Irma! Vi har haft Sarah sen 1an, så vi saknar henne verkligen nu när hon är mammaledig.
Sen efter det gick jag och Axel till shock och köpte ett nitarmband till hans kompis. Sen gick jag hem och började blogga om min dag!

Dagens låt: Haft så mycket i huvudet så ingen låt har utmärkt sig extra... Men det får nog bli Cigarettesmoke med Arctic Monkeys, sjöng ganska mycket på den idag.

Dagens bajs: Att jag kommer vara helt ensam ikväll, mamma, pappa och August ska ut och jag får väl sitta hemma och ja... sitta vid datorn. Fast i och för sig är det kanske mysigt att vara ensam...

Dagens YEY: Att way out west kostar 1030 :- för ungdomar!

Dagens aj: Att jag har en finne inuti näsborren, gör så ont att jag inte kan röra näsan...

Walla brosh!

torsdag, maj 24, 2007

Just nu...

(ELla)...kommer inte jag hinna blogga. För mellan 16 o 21 idag/ikväll kommer jag vara på fest.. På lördag kommer jag inte heller ha mycket tid att skriva, för jag ska iväg till Olsfors och kommer hem på söndag. Så Alice får ta och blogga flitigt nu!!

intressant inlägg..

Alice torsdagens outfit


Alice + hörlurarna = sant

onsdag, maj 23, 2007

Todaaay!!!!


Idag har jag och Ebba flummat runt vid Stigbergstorget... Vi gick med Max och Filip, två killar i min klass, ned till Stigbergstorget, sen skulle de köpa glass, men vi hade inga pengar... Fast efter en stund satt vi utanför Time, då fick vi lite pengar av Max o Filip, så vi köpte var sin glass osså, mums

Sen skulle de gå hem till Filip, så jag och Ebba tänkte gå till Sjöfartsmuséet, men det var en sur gubbe där.. Så vi stod och kollade på havet en stund, tills det blev för blåsigt och kallt. Sen kom vi in på Filips gård, vi satt där ett tag, och kollade på alla som gick förbi och tog kort med min mobil, hehe.. När vi tröttnat gick vi hem till Alice och flummmmade lite mer. Vi hoppade hage och Kollade på Google earth...

Bilden: Ebbas fötter på Filips gård
TRevlig ONsDag för er AlLa PuSSguRkorR

Ellas Onsdagens outfit!


Jag har på mig: Rutig skjorta(pappas) gul klänning som jag och mamma sydde ihop och svarta legins!! Jag fixade mig lite i håret så jag la upp en bild på det med.

Alice onsdagens outfit



Testar olika ställen att fota på!

rightright inget tema...

HM älskar kändisar.

(alice) HM gör kollektioner med kändisar hela tiden... Bra tycker jag egentligen, men det är nästan aldrig något som jag tycker är särsilt värt att köpa... Kylie gör ju en kollektion med HM just nu, ganska fin men inget som passar mig eller så. Madonnas senaste kollektion var ju ganska okej men vissa saker var faktiskt lite för... vuxna? De enda saken som var ganska bra var ju den där catsiuten... Men den måste man kunna bära upp, annars ser man bara konstig ut tror jag...
Om bara någon riktigt rolig person gjorde en kollektion... Typ Gwen Stefani (men hon är väl så upptagen med hennes egna företag)... Jag vet egentligen att Madonna kan göra något skitbra, menmen...
Tydligen får man inte lägga in bilder från HM, typ värsta stränga reglerna...
Detta inlägga är lite för pessimistiskt och obetydligt...

Lyssnar på Arabian Knights med Siouxie and the banshees (FÖR svårstavat...)

Flumkungarnas äventyr





Från vänster: Kungcutt, Kung-mellanting och Kungskills.

Idag har Kungcutt och Kungskills cuttat Ella, klass 5 har fått skills för Kungskills nya mando diao-tröja...
Ella fick du vårat meddelande?

tisdag, maj 22, 2007

Väckarklocka.

(alice)
Kl. 08:45 ringer min väckarklocka på mobilen. Låter som 50 glada, galna, högljudda kaniner som spelar xylofon... Förfärligt.

Google earth


(alice) Idag har jag laddat hem Google earth! Jippie!

måndag, maj 21, 2007

The Tiny på hagateatern.

(alice) I söndags kväll gick jag och pappa och såg The Tiny på hagateatern. Innan dem spelade Jack Rose. Jack Rose gjorde lite underliga countrygitarr-ljud, jag är inte värsta stora fanet av sånt men det var ganska okej i alla fall.
Sen spelade The Tiny... Herregudars vad fint, Verkligen jättebra... Sångerskan sjunger jättevackert och annorlunda. Vi köpte också en The Tiny-affish, samma som bifogade bilden.
Pappa ska förmodligen köpa The Tinys nya album "starring; someone like you"! *glädjeskutt*



Men oj, det gick inte att hitta en enda osuddig bild... Detta får la duga då...


Lyssnar nu på: typ brittiska komiker på TVn, men jag har spellbound med souixie and the banshees i huvudet.

bl a Dagens outfit; konfetti av tankar, kan det vara 9 ..?

(Ella) Idag har jag på mig pappas tröja och mina guldtights!!

Jag läser "Tjejer i tårar".. den är inte så bra. Fast jag har inte kommit så långt.

Ikvällo vid tjugo noll noll kommer Alice hit och sover över, vi har nämligen studiedag imorrn. Jippie, myyys . Hon är på referensmöte med skolbio nu............ fun or NOT

Imorrn är det oxå Desperate housewifes och Ugly Betty *kärlek*

Nu ska jag gå med soporna, uräkta att detta blev ett konstigt inlägg, men ni får stå ut .

söndag, maj 20, 2007

Aristocats


I alla fall ibland Alice top 10 filmer...

Öland!

(alice) Nu är jag hemma från Öland! *förbereder sig inför den långa berättselsen*

På onsdagen åkte jag på kvällen hem till Angelica. Vi packade och fixade lite. Sen ringde vi Irma och Linus och de kom till oss, vi satt och pratade och lekte med Ludde!

Jag är så rolig:

Jag (till Linus) : Jag tror inte att du gillar djur så mycket då...
Linus: Jo men jag gillar inte hundar...
Jag: Jamen varför är du vegitarian då?
Jag och Angelica GAPSKRATTAR men Linus kollar på oss som om vi var utomjordingar...

nedåt: Irma och Ludde (och jag i spegeln!)



Nästa morgon vaknade jag och Angelica kl 6 för att åka bil i 5 timmar. Det var tråkigt att åka bil, jag mådde illa och det hade ju sina (äckliga) konsekvenser om ni fattar...

När vi kom dit gjorde vi inte så mycket, tittade lite på "John Tucker must die". Vi kollade också i alla affärer på typ den enda gatan i Borgholm. Vi gick också till parken och lekta med Ludde.

nedåt: Ludde och min skugga från en gungbräda...



På fredagen spelade jag riktig golf för första gången, eller nej, nästan riktig golf... Vi stod på en lång rad och bara sköt iväg bollar, jag vet inte vad det kallas men jag vet att de gör det i "den där Mary". (komplicerat...).
Jag tyckte det var lite kul att precis ALLA där var klädda i dyra märkeskläder medans jag och Angelica hade mjukbyxor och stora munkjackor... Dessutom frågade vi massa folk om vilken av våra buketter som vi plockat var finast... (komplicerat igen)

Sen åkte vi hem och då köpte Angelica skitsnygga skor för 900:- (!!!).

Sen kommet jag inte ihåg mera från den dagen...

Oj sådan träningvärk man får av att spela golf...

På lördagen gick jag och Ange till Netto och köpte godis och ritblock, gick ner till lekparken och ritade lite...

Sen gick vi åkte vi med Tommy till Solidens slott...

nedåt: Angelica, Tommy och Ludde på Soliden.



Sen åkte vi och åt kroppkakor, mumsfillibaba!

Vid tio på kvällen åkte vi hem, kom från vid halv 3 ungefär... Fast jag sov ju ganska mycket under resan...

nedåt: Ölandsbron på kvällen...



Okej... Så det var det...

PS. Jag har kärat ner mig i tomater, mums... Framförallt minitomater, men jag åt 2 st stora tomater på vägen hem...

Jag lyssnar just nu på red light med Souixie and the banshees

lördag, maj 19, 2007

Här kommer lite bilder från klassresan!!

Fanny !
I stugan längst bort sov vi tjejer o killar i två olika rum, tjejerna till vänster
från vänster: Stinas hår, Simon, Agnes och Ebba vid hinderbanan!

Jag önskar att jag tattt mer kort på omgivningen, det var väldigt fint .. Puss o kram

fredag, maj 18, 2007

Do it, now

Leaderboard
Gör ditt eget test här!


Hittade den här grejen hos Andrea, enjoy!

Ellas fredagkvällens outfit!


Min dag her mest gått ut på att läsa KP, blogga och titta på TV, så jag tog inte på mig kläder först än när jag skulle ut och panta burkar. Jag har på mig mjukbyxor, legins, nätstrumpor och randigt (nytt) linne.

Nu är det strax Vänner (gud vad TVn tar upp ens liv ..) puss o kram

Vuxentest

Väldigt skeptisk mot det här testet, visst jag är inte vuxen, men det säger åt mig att slänga saker jag inte ens har... :

Din ålder borde vara 18.3 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse.
Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet (Ica-kortet?? jag svarade ju att jag inte hade nåt sånt) eller sälja bilen?( jaha, min bil som jag har, då fattar jag, INTE) eller varför inte beställa en resa till Kos?
Tips på saker att göra för att få mindre poäng :

  • Börja drick öl. nej tack

  • Åk till Hultsfred, dvs festivalen, inte staden. Som om jag skulle få det.

  • Flytta ihop med några kompisar. Och överge mina föreldrar vid 12 år? nej tack.

  • Ge dina krukväxter till grannen. neeeej!!

  • Sälj din bil, det är omiljövänligt. VILKEN BIL, bara undrar?

Konstigt test...

Ellas vecka!!

Måndag: Jag, Greta och Ebba gick hem till Fanny efter skola, för vi skulle på match på Ullevi, IFK - Gävle. Vi åt hamburgare och var inne på msn. Vi bestämde att vi skulle möta Filip, Filip och Max på järntorget och ta sexan. När vi kom fram var vi lite tidiga och det fanns olika slags hoppborgar utanför, så jag och Ebba ställde oss i kö för en slags hinderbana. Filip och Max ställde sig i kö för en "slånervarannmedmjukapinnariluftensåattniramlarnerpåenmjuk stutsigmattasak" . När vi kom in hittade vi platser och satte oss ner för att kolla, men det gick inte så bra. Snabbt tappade vi intresset för matchen och satt bara och pratade. Framför oss satt två killar som snabbt utsåg Ebba till "årets diva" och att vi sa att vi kom etta i energikicken ( det gjorde vi inte ) till "årets skämt".
Matchen slutade 2-0 till IFK




Tisdag: Jag och Ebba gick hem till min moster Sofia för att jag skulle få en massa grejer av henne. En stor kasse ( jäkligt tung var den oxå, när jag bar hem den, men sofia bor inte så långt hemifrån) och en väska fylld med tidningar blev det. Efter att vi gått igen om allt och Ebba hade gått hem, gjorde vi en ugnspannkaka (som skulle nli vanliga pannkakor, men Sofia hdae ingen stekapanna) och åt mackor med keso tillsammans med Björn, Sofias kille. Jag och Björn hade ett långt samtal om Way out west, som han också vill gå på, respekt.



Mycket fint påslakan med moln på fick jag!!



Onsdag: Efter skolan följde Ebba och Greta med mig och Fanny till trummorna. Sedan gick jag, Greta och Ebba till en affär på Masthuggstorget för att köpa en låda med fack som jag behöver för att sortera mina pärlor, men det fanns inga kvar. Sedan gick vi hem till mig och Skulle baka chokladbollar, men Greta råkade få i för mycket mjölk, så det blev mer en stor mjuk klump av choklad som vi åt upp, lite kräkfaktor, men det var gott. Greta sov hos mig och vi kollade på Greys anatomy.


Torsdag: På morgonen satt jag och Greta vid datorn en stund och vi spelade Rumikub, ett brädspel med sifferbrickor, lite som Alfapet. Ebba ringde och vi gick ner i lokalen och dansade! Efter att Greta gått gick jag, mamma och Mysan till Janne och Laura och lilla söta Felix. Vi åt äppelpaj och gosade med Felix. Vi kollade på bilder från dit de ska flytta i Luxenburg... Det verkade jättefint. Efter det besöket gick vi till en godisaffär vid Sannaplan där de har jättegott godis, lite lisebergskänslan typ. (^^,) När vi kom hem kom Moster Bella och vi åt jättegod kyckling med potatis och grönsaker i ugnen med tzatsiki!! Vi kollade på Night at the museum och sen började vi kolla lite på Marie Antoinette, som jag såg med Alice och Dan på bio för ett tag sedan.

Nu är det fredag och jag har inte gjort särskilt mycket, planerar att gå till Billhälls (nej, förlåt, hemköp) och panta burkar. Annars ska jag nog ta det exeptionellt lugnt!

Just nu lyssnar jag på wannabe - Spice girls! HAHAHAHAHAHA hoho.. Alice skickade den till mig på msn.

Puss o kram!!! / E

torsdag, maj 17, 2007

Ellas torsdagens outfit!


Blooooggtooorka, brist på tiiiid, jaja jag får iallafall lägga upp dagens outfit: svarta byxor, vitt linne, grå långärmad tröja och palestinasjal.
Jag kan berätta att idag har jag varit hos Janne, Laura och Felix (morbror, morbrors fru och deras urgulliga bebis!) Och på kvällen kom moster Bella på besök!!

Hej o hå /ellson